Anamur excursie
Antalya - Perge
Boottocht excursie
Cappadocië excursie
Dim grotten excursie
Dorpentocht excursie
Duiken - Snorkelen
Hammam - Turks bad
Jeepsafari excursie
Magnavat riviertocht

Pamukkale excursie
Quad safari excursie
Rafting excursie
Sapadere canyon
Side - Aspendos
Turkse avond

Foto's Sapadere

Istanbul highlights

Istanbul excursies

 

 

 

 

 

 

Sapadere Canyon, wandelen door de verborgen vallei

Op 41 kilometer van Alanya ligt, verborgen tussen het groen van het Taurusgebergte, het dorpje Sapadere. Sapadere was tot voor kort een klein, onbekend gehucht waar ruim elfhonderd bewoners leefden van de landbouw en veehouderij. Binnen het grensgebied van Sapadere ligt echter een prachtige vallei waar een helderblauwe rivier doorheen stroomt.
De vallei is lang een min of meer verborgen schat geweest, waarvan alleen ‘insiders’ op de hoogte waren. Tot de gouverneur van Alanya, Hulusi Dogan, vorig jaar besloot Sapadere op de kaart te zetten in het kader van het alternatieve toerisme.


Dat zou niet alleen goed zijn voor de economie van het dorp, maar zou tevens meer mensen de kans bieden de prachtige vallei te bezichtigen. Het resultaat is een 530 meter lange loopbrug dwars door de vallei die halverwege 2008 is geopend. Houd er wel rekening mee dat het een hele klim naar boven is en niet echt geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Het is een prachtige wandeling tussen de rotsen door met alle kleuren groen om je heen.  Je wandelt langs en boven de rivier en er zijn mogelijkheden om in de zomer in de rivier af te dalen, zodat je een duik kunt nemen in het frisse, stromende water. Nabij de canyon, in het dorp zelf, hebben de lokale bewoners nog meer attracties voor de bezoekers. Er is een restaurant waar Turkse specialiteiten kunnen worden gegeten, vrouwen tonen hoe tapijten worden geknoopt de specialiteit van het dorp is de zijdeweverij. Ook is hier een 200 jaar oude watermolen en een forellenkwekerij te bewonderen. In Sapadere worden zijderupsen gekweekt die zijde produceren.

Deze excursie kan evt. ook in combinatie met een bezoek aan de Dim magarasi - de grotten van Dim.

Afhalen van uw hotel rond 09:00 uur.
Wandeling in de Canyon van Sapadere.
Lunch aan de rand van de rivier.
Bezoek aan de moskee van Sapadere.
Bezoek aan een authentiek Turks dorp.
Terugkeer naar Alanya rond 17:00 uur.

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

 

Menu            Excursies