Fotoalbum Dim grot

Anamur excursie
Antalya - Perge
Boottocht excursie
Cappadocië excursie
Dim grotten excursie
Dorpentocht excursie
Duiken - Snorkelen
Hammam - Turks bad
Jeepsafari excursie
Magnavat riviertocht

Pamukkale excursie
Quad safari excursie
Rafting excursie
Sapadere canyon
Side - Aspendos
Turkse avond

Istanbul highlights

Istanbul  excursies

 

 

 

 

 

 

 

Fotoalbum Dim Grot

Dim Magarasi - de grotten van Dim

De Dim grot ligt 17 km. ten oosten van Alanya in een van de hellingen van de berg Cebel-i Reis. Men schat dat de grot een miljoen jaar oud is. In de grot aanschouwt u een kleurig schouwspel dat o.a. op een waterval lijkt. Op de hoogte van 232 meter waar de grot zich bevind heeft men een geweldig mooi panoramisch uitzicht op Alanya en op de vallei van Dim çayi. De grot is in september 1998 geopend voor bezoek. De grot kan men via het plaatsje Kestel bereiken. (11 km. vanaf Alanya) Vanuit Kestel moet men nog 6 km. rijden om de grot te bereiken.

Een eetgelegenheid is aanwezig bij de ingang van de grot op Seyran Tepe dat een panoramisch uitzicht heeft. Na uw bezoek aan de grot kunt u daar zitten en wat eten en drinken. De grot heeft een lengte van 360 meter; een breedte van 10-15 meter en ligt op een hoogte van 232 meter boven het zeepeil. Het is de tweede grootste grot van Turkije. Het hele jaar lang is het elke dag tussen 09.00 -17.00 open voor bezoek. De warmte in de grot is rond de 18 graden. De verlichting is matig en de stenen trappen zijn onregelmatig, glad door vocht en soms slecht te zien. Niet aan te bevelen voor bezoekers die slecht ter been zijn.

De indrukwekkende druipstenen worden beschermd door ijzerdraad. Het schouwspel dat op een bevroren waterval lijkt is op de derde verdieping van de grot te vinden. In het laatste gedeelte van de grot bevind zich een meer. Er kunnen foto’s worden genomen. Wanneer de elektriciteit uitvalt wordt er een generator in werking gesteld.

Deze excursie kan eventueel ook in combinatie met een bezoek aan de Sapadere canyon.

Afhalen van uw hotel rond 09:00 uur.
Terugkeer naar Alanya rond 17:00 uur.

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

 

Menu           Excursies