Anamur excursie
Antalya - Perge
Boottocht excursie
CappadociŽ excursie
Dim grotten excursie
Dorpentocht excursie
Duiken - Snorkelen
Hammam - Turks bad
Jeepsafari excursie
Magnavat riviertocht

Pamukkale excursie
Quad safari excursie
Rafting excursie
Sapadere canyon
Side - Aspendos
Turkse avond

Foto's Pamukkale

Istanbul highlights

Istanbul excursies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Excursie Pamukkale en HiŽrapolis

 

 

Pamukkale is ťťn van de interessantste natuurverschijnselen van Turkije. De kalkterrassen zijn van een ongekende natuurlijke schoonheid! Dit natuurwonder prijkt samen met het antieke HiŽrapolis op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Duizenden jaren lang stromen warme kalkbronnen met een temperatuur van zo'n 35 graden Celsius van een rots via terrassen naar beneden. Deze waterstromen (kalk en koolzuur) zorgden er in de loop der jaren voor dat deze bergwand er nu uitziet als een reusachtige witte versteende waterval. Door het spectaculaire uitzicht kwam deze heuvel aan de naam 'katoenen burcht'. Bij zonsondergang zijn deze bekkens trouwens prachtig van kleur.

Op de eerste dag rijdt u via Side en Antalya, waar meestal nog wat passagiers worden opgehaald, met een (mini) bus rijdt u door het uiterst mooie Taurusgebergte richting Pamukkale. Onderweg wordt er nog gestopt bij een bedoeÔenen tentendorpje en vind er nog een lunch plaats (exclusief). Om de 2 uur wordt er een rook en/of plaspauze gehouden.

Bij aankomst in het Pamukkale gebied bezoekt u eerst de resten van de oude Romeinse stad HiŽrapolis (niet te verwarren met HiŽropolis) en de necropolis (deze dodenstad telt +- 1200 graven van de meest uiteenlopende graftypen) Vervolgens gaat u de beroemde kalksteenterrassen bezoeken, denk er aan dat u deze niet mag betreden! Uiteraard heeft u hier de mogelijkheid om op eigen gelegenheid alles uitgebreid te gaan bekijken, fotograferen en te baden in de oude Romeinse thermen, (vergeet dus geen badkleding mee te nemen), dit ligt ongeveer 500 meter verder landinwaarts en hier kunt u o.a. een prachtig museum bezoeken met vele Griekse beelden, tombes en artefacten. Denkt u er aan dat de diverse tempels, ruÔnes en het Amfitheater op behoorlijke loopafstanden zijn gesitueerd, dit kan problemen geven bij een eendaagse excursie (tijdgebrek) en ook de soms helse warmte kan de 'pret' danig drukken.

Na het diner en overnachting in een (matig) hotel, 's avonds is er nog een leuke dansavond met een buikdanseres, gaat u de volgende dag (afhankelijk van de door u geboekte excursie) naar de onderzijde van het Pamukkale plateau, om leuke overzichtfoto's te maken. Verder bezoekt u een ijzerhoudend (roodgekleurd) kalkplateau met enige 'geneeskrachtige' baden. 

Na een bezoek aan een dorpsmoskee, theehuis en een tapijt fabriek (sponsor), waar u een volledige uitleg zult krijgen over hoe een tapijt tot stand komt en u tevens te zien krijgt hoe verschillende knoop en verf technieken werken. In de showroom bestaat de mogelijkheid om eventueel zelf een Turks tapijt aan te schaffen. Na de lunch (exclusief) gaat u weer, na een lange (+- 600 km.) busrit, terug naar uw hotel.

Neem voor deze excursie kleding en badkleding mee om ter plaatse te overnachten en te zwemmen. Een petje, makkelijke loopschoenen en vooral (flessen) water zijn belangrijk.

Aanbod excursies vanuit Alanya - Side
Via de reisorganisaties of via de plaatselijke boekingskantoortjes.
Engels en Duitstalige reisleiders, soms Nederlandstalig maar dat is zeldzaam.
1 daagse excursie: betekend om 03.00u 's nachts ophalen en om 01.00u 's nachts weer terug in het hotel, naar onze mening veel te kort en te gehaast en praktisch geen tijd om alles rustig te bekijken.
2 daagse excursie: betekend om 05.45u 's ochtends ophalen en om 19.00u de volgende dag weer in hotel, veel meer tijd om alles (en nog veel meer) te bekijken en veel minder vermoeiend, zeker voor ouderen en kinderen.

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

Menu            Excursies