Anamur excursie
Antalya - Perge
Boottocht excursie
CappadociŽ excursie
Dim grotten excursie
Dorpentocht excursie
Duiken - Snorkelen
Hammam - Turks bad
Jeepsafari excursie
Magnavat riviertocht

Pamukkale excursie
Quad safari excursie
Rafting excursie
Sapadere canyon
Side - Aspendos
Turkse avond

 

Istanbul highlights

Istanbul  excursies

 

Excursie Antalya en Perge

           

 

Het moderne Antalya en het historische Perge, deze twee steden zorgen dat u deze dag niet snel zal vergeten. De gids die u deze dag zal begeleiden zal u informatie verschaffen in Duits en Engels. Een bezoek aan een juwelier is meestal bij deze excursie inbegrepen. Vaak bezoekt u ook een leder en/of tapijt fabriek.

Antalya is een populaire badplaats in het zuidwesten van Turkije, aan de Middellandse Zee. Het is tevens het hoofdstadsdistrict van de gelijknamige provincie Antalya. De Baai van Antalya is naar deze stad genoemd. Antalya ligt niet ver van de steden Denizli, Burdur, Isparta en Konya, die allemaal meer landinwaarts liggen. Afhankelijk van de excursie, bezoekt u ook de Karpuzkaldiran waterval die uitkomt in de zee, ook gaat u natuurlijk shoppen in de binnenstad.

De overblijfselen van Perge bevinden zich op korte afstand van de Middellandse Zee aan de rivier de Aksu, aan de voet van de Akropolis heuvel. Perge was tijdens het Romeinse tijdperk (2e eeuw na Chr.) een belangrijke havenstad met ongeveer 45.000 inwoners. Heel goed bewaard gebleven zijn het theater, het stadion en delen van het stadscentrum.

Tussen de muren van het enorme badhuis, vindt u nog de oorspronkelijke vloermozaÔeken en op het wegdek van de oude hoofdstraat ziet u nog de karrensporen van de oude Romeinse rijtuigen.

 

Het is mogelijk dat excursies wegens te weinig belangstelling niet georganiseerd worden of afwijken van de beschrijving

 

Menu            Excursies