Alanya
Ankara
Antalya
Belek
Bodrum
Cesme
Fethiye
Istanbul
Izmir - Smyrna
Kas - Antiphellos
Kemer
Konya - Derwisjen
Kusadasi
Marmaris
Mersin
Milas
Myra - Demre
Patara
Side

 

 

 

 

 

 

Mersin - Adana - Cilicische Riviera - Turkije

Mersin is n van de 67 provincies van Turkije, gelegen tussen Adana en Antalya, met als provinciale hoofdstad Mersin en met tweede belangrijkste stad Tarsus, geboorteplaats van St Paul. Vroeger was de provincie ook gekend onder de naam Iel, maar de naam werd in 2002 veranderd naar Mersin. 87% van de provincie bestaat uit gebergte. Het meest bekend is het Taurus gebergte met als hoogste piek de Medetsiz (3584m) in de Bolkar regio en een aantal belangrijke bergpassen in het centrale Anatolia.
De kuststreek van Mersin bestaat uit grote delen vlak land, gevormd door grond meegebracht door de rivieren en stromen komende van de bergen. Dit is zeer vruchtbaar gebied met als belangrijkste regio het vlakke land van Tarsus.

De grootste rivieren zijn de Gksu en de Tarsus, maar in Mersin zijn er ook vele kleine riviertjes die uitmonden in meren, de reservoirs van de Middellandse Zee. Mersin, gelegen in het Zuiden van Turkije, heeft een 321 km lange kustlijn, die vooral uit zandstranden bestaat. Het heeft een Middellands Zee klimaat met zeer hete en vochtige zomers en warme winters, zelfs in de winter blijft de nachttemperatuur boven de 6. In de kuststreek van Mersin sneeuwt het nooit, enkel de hoge bergtoppen van het Taurus gebergte zijn af en toe bedekt met een sneeuwlaagje. Mersin is een stukje ongerepte natuur, nog niet besmet door het massatoerisme, gelegen aan de Cilicische Riviera in Turkije. Hier vind U nog de echte legendarische gastvrijheid, verborgen sites en de echte Turkse keuken.

De hoofdstad Mersin is n van de meest bedrijvige steden van Turkije. Mersin is de grootste havenstad aan de Middellandse Zee en kent een grote economische activiteit, mede ook dankzij de Vrije Handels Zone. Er is een grote industriezone langs de weg van Mersin naar Adana, waar je diverse fabrieken vindt, o.a. een olie raffinaderij, glasverwerking, detergenten, meststoffen, enz. Dankzij deze economische activiteit is Mersin uitgegroeid tot een moderne stad met een eigen universiteit en alle andere belangrijke voorzieningen. De Metrim-Tower is met 177 mtr. het hoogste gebouw van de stad en n van de hoogste gebouwen in Turkije. De toren telt 52 etages en werd in 1987 opgeleverd.

Mersin kent niet het grote volume aan toeristen zoals Alanya en Antalya, maar Turkse mensen komen graag naar de stranden en bergen van Mersin en omgeving. Ook Westerse toeristen beginnen de weg te vinden naar Mersin aan de mooie Cilicische Riviera in Turkije. Mersin is een kosmopolitische stad met een mooie, met palmbomen afgelijnde, wandel boulevard, een stadspark en moderne hotels en restaurants. Het is een goeie basis van waaruit u de nabijgelegen historische plaatsen kan bezoeken. Langs de kust vind men uitgestrekte plantages met sinaasappel en citrusboomgaarden. Het embleem van Mersin bevat trouwens ook een afbeelding van een sinaasappel.

Ook voor de sportievelingen onder ons is er voldoende avontuur, je kan er jagen, vissen, bergwandelingen maken en grotten ontdekken. In Mersin aan de prachtige Cilicische Riviera in Turkije vindt u de combinatie van het comfort van een moderne stad met alle typische aangename eigenschappen van een Mediterrane stad. Een ideale plaats dus om uw vakantie eventueel door te brengen.

Menu