Alanya
Ankara
Antalya
Belek
Bodrum
Cesme
Fethiye
Istanbul
Izmir - Smyrna
Kas - Antiphellos
Kemer
Konya - Derwisjen
Kusadasi
Marmaris
Mersin
Milas
Myra - Demre
Patara
Side

 

 

 

 

 

Kusadasi informatie - Turkije

Kusadasi is een badplaats aan de Ege´sche zee en betekent vogeleiland. De stad ontleent haar naam aan het 'duiveneiland' dat voor de kust ligt. De plaats heeft een fraaie jachthaven, een vissershaven en een boulevard met wandelpromenade. De vele straatjes met restaurantjes, cafÚs en terrasjes maken van Kusadasi een gezellige en bruisende vakantie bestemming. Populaire stranden zijn het Ladies Beach en het Silver beach. Op het schiereiland  ligt het natuurpark Yarimadasi, dit is een natuurgebied waar flora en fauna worden beschermd.

Deze toeristische stad van het Ege´sche Zeegebied, heeft haar faam vooral te danken aan de ideale ligging op korte afstand van stranden, ru´nes, eilanden en natuurgebieden. De stad is nog niet zo oud. Totdat de Osmaanse sultans hier de scepter gingen zwaaien, was Kusadasi een gehucht in de schaduw van het machtige Efese, dat slechts 17 km naar het noordoosten ligt. Toen in 1618 bij de haven een karavanserai werd gebouwd, kreeg de plaats betekenis als handelsplaats, maar de echte bloei kwam pas met de opkomst van het toerisme.

Al sinds de komst van het cruiseschip aan het begin van de 20ste eeuw speelt Kusadasi op dat gebied een belangrijke rol. Veel grote schepen leggen hier aan om hun passagiers in de gelegenheid te stellen de ru´nes van Efese te bekijken. Er is bovendien een bootverbinding met het Griekse eiland Samos, dat u vanuit de stad kunt zien liggen. Sinds Turkije is ontdekt door de westerse touroperators, slapen de bezoekers niet meer alleen op hun cruiseschip, voor de toeristen (vooral Engelsen en Fransen, maar ook behoorlijk wat Nederlanders) zijn er vele tientallen hotels gebouwd.

Bij de grote haven wemelt het van de winkeltjes waar u alle mogelijke souvenirs kunt krijgen, van goedkope prullaria tot vrij prijzig aardewerk. Ten noorden van de aanlegsteigers liggen een redelijk zandstrand en een moderne jachthaven. Het voormalige zeeroversnest GŘvercin Adasi, het schiereiland ten westen van het centrum, is helemaal volgebouwd met restaurants met aantrekkelijke terrassen.

 

Menu